betreft: Duurkoop=Goedkoop

Enschede, 8 maart 1999

L.S.

Ondergetekenden hebben per 18 december 1998 een huis in Enschede gekocht. Hierin is door de vorige bewoner omstreeks 3 jaar geleden een badkamer aangelegd, die mede is voorzien van spullen van het merk Hans Grothe. Al snel bleek dat de slang van één van de douches niet meer kon worden aangesloten op de douchekop. Een vervangende slang bleek circa 75 gulden te kosten, waar een dergelijk artikel normaal niet meer dan 15 gulden kost.

Nu is ook gebleken dat de ophanging van de slang in de andere douche niet naar behoren functioneert omdat deze te ver naar voren hangt waardoor je helemaal tegen de muur moet kruipen om nat te worden. Ook dit euvel kunnen we niet zelf verhelpen en dus moet er een nieuw ophangmechanisme te worden aangeschaft. Nu blijkt dit niet los verkrijgbaar maar dient er een 60cm stang te worden aangeschaft, waarop het ophangmechanisme is aangebracht en dit geheel blijkt 375 gulden te kosten. Bij uw concurrerende broer ben je voor een dergelijke combinatie hooguit 100 gulden kwijt.

Wie dergelijke prijzen vraagt mag verondersteld worden kwaliteit te leveren. Beide artikelen blijken evenwel reeds na 3 jaar aan vervanging toe te zijn. Mijn conclusie is derhalve dat u dure rotzooi verkoopt en mijn vraag aan u is of u hier iets tegen in heeft te brengen.

M.W. Schulte