betreft: Duurkoop=Goedkoop

Enschede, 19 maart 1999

Ge8e Heer Van de Klucht,

Hartelijk dank voor uw ontspannen reactie op mijn schrijven mbt de teleurstellende kwaliteit van de spullen van Herr Hans Grohe. Zijn de wieken waarin u geschoten bent ook van zijn hand ?. Het bevreemdt me dat u een reclamering op deze wijze wenst af te doen. U doet uw naam alle eer aan.

Om te beginnen heb ik de informatie niet betrokken van de eerste de beste klusseria maar van die vakberater die u mij voor goed advies, aanraadt te consulteren. Aldaar zijn we gezamenlijk bij het raadplegen van uw spullen-boek, tot de conclusie gekomen dat u dure waar verkoopt. Ik veronderstel dat de vorige bewoner van dit pand geen ongebruikelijke acrobatische toeren met doucheslang en glijstangset heeft uitgehaald en moet constateren dat deze artikelen na maximaal 3 jaren reeds dienen te worden vervangen. Dan vraagt men zich, Heer Klucht, ontweder Heer Hans Grohe in spullen of in prullen handelt.

Uw denkraam is nu wellicht ontvankelijk geraakt voor de overweging dat ik me eerst eens tuchtig over de kale knikker krab voordat ik het risico durf nemen in krap 3 jaar ten tweede male door deze sanitair-keizer te worden belacherd.

In uw reactie neemt u verder niet de moeite inhoudelijk in te gaan op de door mij geconstateerde euvelen. Doet u verder ook maar geen moeite. Ik schrijf de Opper Hans Grohe er zelf wel over aan.

Als positieve afsluiter toch nog een mooi leer-moment:

1 spullen die 3 keer zo duur zijn dan gemiddeld, heten duur.

2 spullen die het na 3 jaar laten afweten, heten prullen

Kleur zelf de plaatjes.

M.W. Schulte