Enschede, 23 april 2000

L.S.

Op deze licht zompige eerste Paasdag wil ik nog graag een paasei aan u kwijt.

In een advertentie in de Computable van 28 januari 2000 roept u ICT'ers op te solliciteren voor de tijdelijke functie 'Internetontwikkelaar Overheidsloket 2000'. Omdat dit me een heel leuke bezigheid leek, heb ik gereageerd door aan Career Center Twente (CCT) te vragen, mijn CV, dat ik daar recent had ingeleverd, onder uw aandacht te brengen. Dat is begin februari gebeurd.

Vervolgens hoor ik niets. Begin maart informeer ik nog eens hoe het ermee staat. "Men is nog in beraad", was ongeveer wat ik te horen kreeg. Wederom een lange stilte. Eind maart verschijnt er een rapport waarin wordt gesteld dat het niveau van academisch gevormde ambtenaren bij gemeentes van een zorgwekkend laag peil is. Begin april informeer ik nog eens naar de voortgang in de sollicitatie-procedure. Nu krijg ik van het CCT te horen dat men overweegt de hele functie niet eens in leven te roepen.

Waarlijk een staaltje onbenulligheid dat zijn weerga niet kent. Eerst een advertentie voor personeel zetten en dan de functie weer intrekken. Zonder ooit een teken van leven te geven. Geen ontvangstbevestiging. Geen bedankt voor de moeite. Niets.

Ik heb inmiddels aan het CCT doorgegeven niet meer voor een functie bij de gemeente in aanmerking te willen komen. Enerzijds omdat ik er niet van houd zo behandeld te worden en anderszijds omdat ik niet het slechte imago van een gemeenteambtenaar aangekleefd wil krijgen.

Het enige dat ik eventueel nog voor de gemeente kan doen is het bedoelde rapport kraken, want dat stelt natuurlijk ook niets voor, wat een ieder weldenkend mens wel ongeveer kan bevroeden, afgaande op de gemiddelde waarde van het gemiddelde rapport van de gemiddelde duurbetaalde kletsconsultant van gemiddeld nederlands academisch kletsniveau. Ik ben toevallig gespecialiseerd in rapport-kraken.

In verbaasde en licht vertoornde afw8ing,

Ir. M.W. Schulte